החיים זה פיקניק…/ שלומי טורקיה
כמסורת יום העצמאות מתכוננים כולנו ליציאה לפיקניק, ממרקים את המנגל, מחדדים את השיפודים ובוחרים את הבשר הטוב ביותר, המלצות למקומות לפיקניק ראו במדור מטיילים בכיף.
אבל כמו בכל דבר גם בארוחות הפיקניק אנו מחפשים חידושים וריגושים, אז לאוהבי החידושים הנה מספר המלצות וטיפים לארוחות ותוספות לפיקניק משודרג.
משרות (מרינדות)- משרות בשר מיועדות להשריית הבשר כדי שהנתח יספוג את הטעמים ולרכך את הבשר, סוגי הבשרים המומלצים למשרות הם נתחי עופות- כנפיים, פרגיות, חזה עוף. יש להשרות במשך שעתיים לפחות. לא תאמינו לטעמו של חזה העוף לאחר השרייה במרינדה, בתנאי כמובן שלא צליתם יותר מידי (לא יותר מ 2-3 דקות בכל צד) מומלץ להבריש את הנתחים במשרה במהלך הצלייה.
משרת תפוזים לחזה עוף– תפוז סחוט, כפית מיץ לימון, 2 שיני שום, כפית זנגוויל, 3 כפות רוטב סויה, 3 כפות סוכר- מערבבים את כל החומרים, חותכים את הבשר לקוביות או לנתחים בעובי 1 ס"מ ומשרים למשך שעתיים לפחות.
משרת רוטב טריאקי לכנפי עוף– חצי כוס רוטב סויה, חצי כוס קטשופ, חצי כוס דבש, 3 שיני שום, כפית ג'ינג'ר, 2 כפות צילי מתוק- מערבבים את כל החומרים בסיר, מצמצמים את הרוטב עד כמחצית, מצננים ומשרים את הכנפיים, ניתן גם להשתמש לחלקי עוף אחרים- חזה עוף ופרגיות.
ירקות על הגריל- ירקות על הגריל נפלאים כתוספת לשיפודים ומהווים ארוחה שלמה לצמחוניים שבינינו, מומלץ להשתמש בעגבניות שרי, רבעי בצל, חציל, קישוא, פטריות, ניתן להשרות ברוטב טריאקי לפני הצלייה, לחתוך לקוביות, לשפד ולצלות על אש נמוכה, תפוחי אדמה מומלץ לעטוף בנייר כסף ולצלות בצד. מתכון מיוחד הוא קלחי תירס- מכינים רוטב מחצי כוס רוטב סויה, 1/3 כוס שמן, כף סוכר ומורחים קלחי תירס ברוטב, משפדים וצולים כ 15 דקות תוך כדי סיבוב בכל מספר דקות.
הקדמות- לפני שמגיע העיקר מומלץ להכין מספר הקדמות קרות או חמות לפתיחת התיאבון…
לחם שום צלוי– מערבבים בקערה שום קצוץ, מלח גס, אורגנו, חצי כוס שמן זית, פורסים בגט לפרוסות אלכסוניות, אבל לא עד הסוף, כך שהפרוסות יישארו מחוברות, מורחים כל פרוסה בתערובת, סוגרים בנייר אלומיניום ומניחים על האש למשך כ 10 דקות. (מומלץ להכין יותר מבגט אחד כי הריח והטעם גורמים לבגט להעלם במהירות רבה)
חציל ברוטב טחינה– מומלץ להשתמש בחציל הבלאדי הגדול והבשרני, עוטפים את החציל בנייר כסף במספר שכבות, מנקבים במספר מקומות בעזרת מזלג, צולים במשך כ-20 דקות עד שהחציל מתרכך (ניתן לבדוק עם מזלג), מצננים בצד, פורסים את החציל לאורכו על צלחת ההגשה ופותחים לרווחה, (אין צורך לקלוף)מפזרים מעל טחינה גולמית, מיץ לימון, מלח, עגבניות קצוצות דק ופטרוזיליה קצוצה.
ליד הבשר– ניתן כמובן לקנות במעדניות שפע של סלטים באיכות טובה, אך במה תהיה גאוותינו? סלטים ותוספות פשוטים להכנה ומהווים תוספת מושלמת למנה העיקרית. את הסלטים ניתן להכין מראש בבית, לשמור בקופסא אטומה ללא תיבול ולתבל בסמוך לארוחה.
מג'דרה גלילית– משרים כוס עדשים ירוקות למשך הלילה, מעבירים לסיר, מוסיפים לפי הסדר הזה- מעט שמן זית, בצל קצוץ, שני שיני שום קצוצים, 3 כוסות מים, כוס בורגול, חצי צרור פטרוזילה, מעט נענע, מלח וכמון מבשלים יחד כחצי שעה. ניתן להגיש חם או קר
פיקניק קר– נכון, המנגל הוא לב העניין בפיקניק, אבל אפשר לצאת גם לפיקניק ללא מנגל, במיוחד מתאים לימי קיץ כאשר יוצאים בשעות אחר הצהריים כדי להתאוורר מהרביצה בבית או כאשר יוצאים ליום טיול שהאוכל אינו המטרה העיקרית.
סלט פסטה– מכינים פסטה מסוג חלול או צדפות, לאחר שמצננים, מוסיפים רבע כוס שמן זית, גמבה פרוסה לקוביות קטנות, קוביות חציל מטוגן, כף רוטב פסטו, צרור פטרוזיליה וזיתים שחורים מגולענים, 5 שיני שום קצוצים, פרוסות זוקיני מטוגנות, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. מערבבים ומניחים בקופסה אטומה. ניתן להכין יום מראש.
כריך איטלקי– ניתן להשתמש בבגט או ג'בטה או כל לחם טעים אחר, פורסים את הלחם לאורכו מורחים- שמן זית, פלפל אדום קלוי, רוטב פסטו, זיתים שחורים, עגבניות פרוסות דק, סוגרים את הלחם ומועכים מעט ומשאירים למספר שעות.
ומה עם הילדים?- את הילדים ניתן להעסיק (ביחד עם ההורים כמובן) בבישולי שדה במהלך הפיקניק, אין כמו בישול משותף לחוויה המשפחתית ועוד מבלי ללכלך את המטבח.
פיתות על הסאג'– מערבבים קילו קמח לבן, שקית שמרים יבשים, כף סוכר, 2 כפיות מלח, שמן זית ו3 כוסות מים, מערבבים עד לקבלת עיסת בצק אחידה ונוחה לעבודה, משאירים לתפוח כמחצית שעה. בזמן ההתפחה מבעירים אש ומניחים עליה סאג', אם אין סאג' ניתן להניח מחבת ווק בצורה הפוכה, חותכים מהבצק עיגולים ונותנים לילדים לרדד, מוספים שמן זית וזעתר ומניחים על הסאג'.
סוכריות מרווה– להכניס חופן של עלי מרווה לסיר להוסיף מים ולהרתיח כ 3 דקות. נקבל תמיסה ירוקה וחריפה. בעת בישול המרווה, נחמם את הסוכר בכלי תוך כדי בחישה עד שהסוכר יהפוך לסירופ בצבע חום זהוב. אל הסירופ נוסיף את תמיסת המרווה החריפה
נמשיך לבחוש ולבשל, ואחר כך נשפוך את הסירופ לתוך מגש רחב ונניח לו להתקרר.
נחתוך לקוביות קטנות – והרי לנו סוכריות טעימות בטעם מרווה…
ימי גיבוש לעובדים המירוץ למיליון >>
סדנאות גיבוש >>
והעיקר– הגענו לעיקר, אם הקפדנו על חום נכון במנגל (מומלץ להתחיל להניח את הבשר כחצי שעה לאחר הבערת האש), בשר משובח וטרי, עופות במרינדות, אז כאן אין פספוסים, אבל כדי לגוון וקצת לשנות הנה מתכונים ללא מנגל שישאיר את הטועמים פעורי פה.
פויקה עוף ברוטב קולה– המצרכים- סיר פויקה מספר 4 או 6 כ- 15 נתחי עוף, שמן, בקבוק סויה, בקבוק קטשופ, בקבוק קולה, כוס סילאן, חצי כוס צילי מתוק, 5 תפוחי אדמה, 5 גזר, 3 בצל, 2 פלפל אדום, ראש שום, חצי חבילת טימין, סלסלת פטריות, פלפל שחור, פפריקה בשמן.
מחממים את סיר הפויקה על גחלים לוחשות, מוסיפים שמן ולאחר מספר דקות מכניסים את העוף, מערבבים מספר פעמים עד שהעוף שחום, מוסיפים בצל ומטגנים מספר דקות, חותכים את הירקות לקוביות בגודל 2*2 , מוסיפים את הירקות לפי דרגת קשיותם ואחר כך את הנוזלים, דואגים שבסיר יהיו נוזלים כמחצית עד 2/3 מגובה הסיר, מתבלים ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי.
מטפונה (עוף שלם בגחלים)- המצרכים- עוף שלם טרי, ירקות עם נוזלים-עגבניות, קישואים, בצל ושום,כוס אורז מסונן, תבלינים- מלח, פלפל, כמון, מתבלים את העוף בתבלינים ומורחים בשמן, מתבלים את הירקות, פורסים יריעה של נייר כסף ומניחים בו את העוף, ממלאים את העוף בירקות ובאורז ועוטפים מכל עבר בנייר כסף לפחות 5-6 שכבות, מכינים בור בעומק העוף, מרפדים את תחתית הבור בגחלים לוהטות, מניחים את העוף על הגחלים, מכסים את הבור משאירים לבישול כשעתיים.
את יום העצמאות הזה כולם יזכרו לכם, שיהיה לכולם חג עצמאות שמח וטעים.